Rendelések

Alábbi helyeken, intézményekben fordulhat hozzám

Hétfő 13-20: nőgyógyászat
Csütörtök 8
-15: endokrinológia (csak beutalóval)

Kedd 8-13: személyes rendelés nőgyógyászat, endokrinológia
Szerda 8-13: 
személyes rendelés nőgyógyászat, endokrinológia

Baross Egészségközpont

A Baross Egészségközpont sportszolgáltatásokon kívül orvosi magánrendeléseket is üzemeltet. Nőgyógyászati rendelője jól felszerelt, szerződésben álló laborszolgáltatóik megbízható eredményekkel szolgálnak. Mivel kisebb magánrendelőről van szó, nagy előnye a rugalmasság.

Hozzám keddi és szerdai napokra 8 órától 13 óráig foglalhat időpontot online vagy telefonon. Telefonos időpont egyeztetés útján, legfeljebb három páciens sürgősségi betegellátása megoldható. Vegyesen rendelek nőgyógyászatot és endokrinológiát, 30 perces idősávokban.

Vegyesen rendelek nőgyógyászatot és endokrinológiát, 20 perces idősávokban. Egy konzultáció időkeretében egy alaposabb nőgyógyászati vagy egy alaposabb endokrinológiai vizsgálat történik. A nőgyógyászati vizsgálatoknál a mintavételek vihetnek el több időt, az endokrinológiai vizsgálatokon a leletek átnézése, rendszerezése lehet hosszadalmasabb. Ha egy rendelési időre két problémával jelentkezik egyszerre, az időkorlát miatt egyik a másik rovására mehet. A terhesgondozások szoktak még több időt igénybe venni, hiszen a kismama, teljes joggal, rengeteg kérdésére szeretne választ kapni. A rendelő az elhúzódó konzultációkat „egyéb tanácsadás” címén kiszámlázza.

A Baross Egészségközpontban elérhető vizsgálataim, szakterületenként:

Nőgyógyászat

 • Méhnyakrák szűrés ultrahang szűréssel
 • HPV (humán papillóma vírus), STD (szexuálisan terjedő betegségek), CintecPlus mintavétel méhnyak területéről
 • Hüvelyi pH vizsgálata, hüvelyváladék mikroszkópos vizsgálatának és  tenyésztésének mintavételezése
 • Vizelet gyorsteszt (hólyaghurut), terhességi gyors teszt (vizeletből)
 • Endometriális mintavétel (vérzészavarok esetén küret alternatívája, elfogadva azt, hogy diagnosztikus biztonságossága alacsonyabb), kórszövettani vizsgálat megkérése
 • Méhen belüli gyógyszerleadó rendszer (hormonos spirál) felhelyezése (menstruáció alatt időponttól függetlenül sürgősségi időpontban)
 • Terhesgondozás ( kivétel: CTG vizsgálat, magzati ultrahang diagnosztika)

Endokrinológia

 • Pajzsmirigy eltérések terhességben (sürgősségi ellátást igényel)
 • A pajzsmirigy tájékozódó vizsgálata ultrahanggal és tapintással pajzsmirigy rendelés keretein belül
 • Elhízás okainak megállapítása, testösszetétel mérés (InBody, ezt a vizsgálat az orvosi rendelés előtt érdemes elvégeztetni)
 • Inzulinrezisztencia okainak és következményeinek felmérése (policisztás ovarium szindróma, cukorbetegség, rendszertelen menstruáció, férfias jellegű szőrzetnövekedés…stb…)
 • Laborvizsgálati csomagok kiértékelése
 • Autoimmun pajzsmirigy betegségek gondozásba vétele
 • Egyéb endokrinológiai betegségek kivizsgálásának elindítása
 • Menopausa kivizsgálása, szükség esetén kezelése
 • Női termékenység valószínűségének felmérése (hormonvizsgálatokkal, kismedencei ultrahanggal)
 • Gyermekvállalási szándék esetén magzatra veszélyes anyai állapotok felmérése (pajzsmirigy, inzulinrezisztencia)

Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat

Az állami ellátásban a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat rendelőjében dolgozom Budapest 16. kerületében. Hétfőn délután nőgyógyászati rendelést végzek. (Az időpontok foglalhatóságát mindig kb. két hónapra előre, hétfőn 17 órakor nyitja az intézmény rendszere. Pl. január elején a márciusi hónap egyik hete kerül megnyitásra.)

Az endokrinológia szakrendelés beutaló köteles (beutaló nélkül ezen ellátás nem kezdhető meg, kivéve, ha egy naptári éven belüli kontrollt végzünk). A nőgyógyászat nem beutaló köteles, a terhesgondozásban azonban területileg illetékességet vezettek be (csak XVI. kerületi lakcímmel vehető igénybe).

Amit érdemes figyelembe venni az állami ellátásoknál:

Méhnyakrák szűrése előző szűrést követő egy év leteltével lehetséges. Ezzel egy időben levehetünk olyan mintát is a méhnyakról, amelynek vizsgálatát a NAEK nem, de kérésre egy postai csekk befizetésével a páciens maga is finanszírozhatja. Ilyen vizsgálatnak számít a hüvelyi folyást okozó baktériumok genetikai vizsgálata (Gardnerella, Atopobium, Trichomonas), thrombozis hajlam genetikai vizsgálata (Prothrombin, Leiden, MTHFR), HPV szűrés vagy CintecPlus vizsgálat a páciens külön kérésére. A páciens kérésére történt vizsgálatokat az orvosnak nem kötelessége levenni és intézni, de a lehetőség rendelői körülmények között adott, az orvos legfeljebb felajánlja, mert hasznosnak bizonyulna. Az ezzel egy időben levett NEAK által finanszírozott vizsgálatok azonban ingyenesek.

A XVI. kerületi rendelő jól felszereltsége folytán krioterápiára is lehetőségünk van, amelyet a méhszájseb kezelésében hasznosítunk, de hüvelyfali condyloma során is végeztem már sikeresen.

A rendelőben terhesgondozással is foglalkozunk. Ultrahang vizsgálatot minden nőgyógyász végez, azonban magzati diagnosztikát ultrahanggal jelenleg csak egy orvosunk vállal. CTG vizsgálatra is van lehetőség.

Az első endokrinológiai vizsgálat minden esetben egy komplex vizsgálat, ami ha bonyolult, fél óránál is több időt vehet igénybe. Célszerű minden olyan korábbi vizsgálati eredményt, zárójelentést magával hoznia, lehetőleg időrendi sorrendbe helyezve, ami nem az utóbbi két évben történt. A frissebb leletekhez hozzáférünk az EESZT rendszerén keresztül, de krónikus endokrinológiai betegségben minden apró információnak jelentősége lehet. Nagyon fontos, hogy tudjuk minden jelenleg szedett gyógyszer nevét, adagját, szedésének ritmusát. Listát vagy a gyógyszerek dobozait adagolást ráírva, hozza magával. Ha pajzsmirigy kontrollra érkezik, akkor ellenőrizze a pajzsmirigy UH és laborleletek EESZT hozzáférhetőségét (a háziorvos mindkettőre adhat  beutalót) vagy papír alapú leletet hozzon. Fentiek sok felesleges vizsgálattól és visszahívástól kímélhetik meg az orvost és pácienst is.

Ha az állami ellátásról beszélünk, elkerülhetetlen, hogy néhány szót szóljunk arról, hogyan is működik a társadalombiztosítás rendszere.

Egy állami finanszírozásban dolgozó orvos munkájának lényege, hogy eldöntse, melyik vizsgálat szükségszerű és melyik nem. A döntéseinket protokollok segítik, de egyúttal korlátozzák is. Másképpen szólva, a társadalom biztosítás (TB) csak azokat költségeket állja, amelyet az orvosi protokollok előírnak.  Állami rendszerekben nem végzünk vizsgálatokat sem a páciens, sem magánorvos vagy háziorvos kérésére! Kivételt képez az egyetemi klinika javaslata, amelyet a saját kereteink között igyekszünk teljesíteni. Figyelembe kell venni azt is, hogy vannak vizsgálatok, amelyek elvégzése nem engedélyezettek a szakrendelő számára.
Dr. Reszler Beáta rendel

Forduljon hozzám bizalommal!

Magánrendeléseim időpontjairól és árairól az egészségközpontok honlapjain tájékozódhat.