Rólam

Üdvözlöm, Reszler Beáta vagyok, szülész-nőgyógyász és endokrinológus.

Első szakmámnak,  a szülészet-nőgyógyászatnak a szépsége, hogy leginkább a megelőzésre koncentrál. A rendszeres rendelői gondozás egyik célja, hogy a női, várandósság esetén magzati egészséget megőrizzük. További célja az, hogy a kezdődő betegségeket időben kiszűrjük vagy az egészséget helyreállítsuk.

Számos ellátása során az orvos megtapasztalja, hogy olykor az egészség életmód váltással őrizhető meg, azonban előfordul az is, hogy egy megfelelő időben elkezdett gyógyszeres kezelés fogja nagyobb valószínűséggel megelőzni a minden szempontból drága kórházi beavatkozást.

Jelenleg az egészségügy nagy átalakuláson megy keresztül. Nem csak rendszer szinten, hanem szakmai szinten is. Naponta jelennek meg új technológiai újítások. Ezzel párhuzamosan a lehetőségek egyre drágulnak, az elérhetőségük korlátozottá válik. Eközben

az egészség megőrzésének fontossága alig változik.

Egészségünk megőrzésének legolcsóbb módszere a megfelelő életforma tartása. Utóbbi nem könnyű, mert a civilizáció által kínált lehetőségek csábítóak, ám hosszú távon betegségek felé vezetnek. Így az orvostársadalom plusz feladatot kapott a helyes életforma irányába történő eligazítás formájában.

Mindezt felismerve, ráépítve az előző tapasztalataimra, az endokrinológia és anyagcsere betegségek témában is szakképesítést szereztem. A kórházi munkát magam mögött hagytam, de fontosnak tartom, hogy rendelői körülmények között az állami finanszírozásban és a magánellátásban egyaránt dolgozzak. Ez a két ellátási forma a közeljövőben sokat fog változni, feladatokat megosztani, ám — feltételezésem szerint — csak részben fognak egymás alternatívájaként működni.

Állapotváltozásainkat nem csak a legújabb technológiai műszerekkel tudjuk kimutatni, hanem önmegfigyeléssel is. Az orvos által irányított betegoktatás világviszonylatban terjed, például allergiák esetében, a cukorbetegségben, legújabban pedig a ciklusdiagnosztikában.

Ezekben az esetekben az orvos állapotfelmérést végez, betegségeket szűr ki, diagnosztizál, részletesen tájékoztatja páciensét a lehetőségeiről és javasol egy egészség felé vezető irányvonalat. Az oktatásba bekapcsolódnak dietetikusok, szülésznők, személyi edzők, jelenleg applikációk, későbbiekben nagy valószínűséggel a mesterséges intelligencia is.

Mindent összevetve,

izgalmas jövő elé nézünk, de képesnek kell lennünk kihasználni a lehetőségeit.

A női egészség védelmében

Miben lehetek a segítségére?

Nőgyógyászati rendeléseimen fordulhat hozzám méhnyakrák szűrés, nőgyógyászati ultrahang vizsgálat, fertőzések illetve szexuálisan terjedő betegségek kivizsgálása, hüvelyi pH vizsgálata, hüvelyváladék vizsgálat, endometriális mintavétel illetve kórszövettani vizsgálat, méhen belüli gyógyszerleadó rendszer (hormonos spirál) felhelyezése, kontrollja, levétele, terhesgondozás, krioterápia, kondilómák eltávolítása vonatkozásában.

Endokrinológusként többek között alábbiakban lehetek segítségére: pajzsmirigy eltérések kivizsgálása; a pajzsmirigy tájékozódó vizsgálata ultrahanggal és tapintással; elhízás okainak megállapítása, testösszetétel mérés; inzulinrezisztencia okainak és következményeinek felmérése (policisztás ovarium szindróma, cukorbetegség, rendszertelen menstruáció, férfias jellegű szőrzetnövekedés stb.); inzulinrezisztencia vagy prediabétesz kezelése; laborvizsgálati csomagok kiértékelése; autoimmun pajzsmirigy betegségek gondozása; menopauza kivizsgálása, szükség esetén kezelése; női termékenység valószínűségének felmérése (hormonvizsgálatokkal, kismedencei ultrahanggal); gyermekvállalási szándék esetén magzatra veszélyes anyai állapotok felmérése (pajzsmirigy, inzulinrezisztencia); egyéb endokrinológiai betegségek kivizsgálásának elindítása.

Rólam írák

Páciensek visszajelzések, vélemények

Éva foglaljorvost.hu 2021. április
Éva
Soha életemben nem jártam még ilyen kedves, nyugalmat árasztó, precíz nőgyógyásznál. Boldog vagyok hogy rátaláltam a doktornőre! Minden eddigi félelmem és szorongásom elvette.
Edina foglaljorvost.hu 2021. április
Edina
Az eddigi vélemények alapján esett a választásom a Doktornőre, nem bántam meg! Nagyon kedves, figyelmes. Érthetően magyaráz.
Kriszti foglaljorvost.hu 2021. március
Kriszti
Kiváló orvos, tüneményes ember. Sugárzik belőle a kedvesség és a nyugalom. Minden kérdésre kimerítő választ ad, mindent elmagyaráz. Barátságos és megnyugtató nála a légkör, már évek óta hozzá járok. Sürgős esetben is lehet rá számítani, ami megnyugtató.
Dóra foglaljorvost.hu 2020. december
Dóra
Nagyon meg vagyok elégedve, a doktornő nagyon kedves és precíz volt, minden kérdésemre választ kaptam. Kifejezetten jó hangulatú volt a vizsgálat, nem kellett egy percig sem szoronganom.
Melinda foglaljorvost.hu 2020. november
Melinda
Ideges vagyok mindenfajta nőgyógyászati vizsgálat előtt, de a Doktornő nagyon kedves, személye megnyugtató, beszélgetésünk alatt egyetlen vicces válasszal el is feledtette velem a helyzettől való félelmeimet. A vizsgálatot meg sem éreztem, az eddigi tapasztalataim alapján legközelebb is hozzá fordulok ebben biztos vagyok!
Nikoletta foglaljorvost.hu 2020. július
Nikoletta
Velem még soha nem bántak ilyen emberségesen nőgyógyászati vizsgálaton. A doktornő és az asszisztensnő is nagyon türelmes és kedves volt. Nagyon köszönöm Nekik!
Tünde foglaljorvost.hu 2020. július
Tünde
A doktornő kedves, mosolygós. Mindent érhetően elmagyaráz és felsorolja a lehetőségeket, megvárja míg az ember végig gondolja a hallottakat.
Anita foglaljorvost.hu 2019. június
Anita
Első női nőgyógyászom. 25 évig egyetlen orvosban bíztam, ezért kicsit tartottam, féltem egy újtól, de a doktornő hihetetlen megnyugtató személy, aki a legkiméletesebben vizsgált, mint eddig soha senki. Érdeklődő, empatikus orvos. Szívből ajánlom.